CD’s bestellen

Water Works

Het herrijzen van de Sirenes uit het water gaat allang niet meer gepaard met een ordinaire slachtpartij. Dat is een mythe. Sterker nog, het is alom bekend dat de Syrènes tegenwoordig de levenskracht letterlijk terugblazen in een ieder die zich door hun klanken laat verleiden. Na het succes van hun debuut cd “Friszoet & Stevig” uit 2016, duiken de vrouwen van het Syrène Saxofoonkwartet wederom het diepe in en komen boven met een ode aan een van hen meest
geliefde componisten Georg Friedrich Händel.

Georg Friedrich Händel, Water Music Suite No.1 in F HWV 348
Georg Friedrich Händel, Water Music: Suite No. 2 in D HWV 349
Georg Friedrich Händel, Water Music: Suite No. 3 in G HWV 350
Celia Swart, Underwater l voor tenorsaxofoon en baritonsaxofoon
Celia Swart, Underwater 2 voor sopraansaxofoon
Celia Swart, Underwater 3 voor altsaxofoon

Fresh, Sweet & Sturdy

Het bijzondere van het programma op deze CD door het Syrène Saxofoonkwartet is juist die bijzondere samenstelling: een strijkkwartet op vier saxofoons, een orkestwerk op vier saxofoons en tenslotte een werk dat voor diezelfde vier saxofoons is gecomponeerd. Want het moet gezegd, het Syrène Saxofoonkwartet speelt even vanzelfsprekend met de subtiliteit van een strijkkwartet als lekker fel en orkestraal, en altijd – geheel naar hun eigen leuze – friszoet en stevig. En soms zelfs lekker rauw en fel, zoals in Syrènes dat Leo Samama speciaal voor deze vier jonge musici geschreven heeft.

Joseph Haydn, String Quartet Op. 20, no. 1
Allegro moderato
Allegretto
Affettuoso e sostenuto
Presto
Leo Samama, Syrènes
George Gershwin, An American in Paris

Betoverd!

Laat u meevoeren op een vliegend tapijt naar werelden ver van hier, naar oorden waar aardse natuurwetten er niet toe doen en waar magie aan de orde van de dag is! Wandel door een betoverd bos, red een oosterse prinses, experimenteer met witte én zwarte magie of ga op de koffie bij koning Oberon en zijn elfjes. Het Rodion Trio biedt u een betoverend mooi programma waarin de fantasie de vrije loop krijgt. En de fantasie, úw fantasie, is iets prachtigs! Geniet van een programma waarbij u gegarandeerd alle aardse zorgen vergeet!

Wolfgang Amadeus Mozart, De Toverfluit; Ouverture
Pjotr Iljitsj Tjaikovsky, Notenkrakersuite
Nicolai Rimski-Korsakov, Sheherazade; De prins en prinses
Paul Dukas, De Tovenaarsleerling

Met de werken van ‘Betoverd!’ heeft het Rodion Trio het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 gewonnen!

Carnaval in Parijs!

Het Rodion Trio presenteert een vrolijk en feestelijk concert rondom het wereldberoemde en alom geliefde Carnaval der Dieren van Saint-Saëns. Op het programma staan naast het ‘Carnaval’ bijzondere werken van andere Franse componisten, zoals een uiterst energiek Trio en een elegante sonate van Francis Poulenc. Rodion Trio brengt u een carnaval met lyrische, humoristische en virtuoze muziek. Geen dronken gelal, maar uiterst stijlvol!

Francis Poulenc, Trio opus 13
Francis Poulenc, Sonate pour clarinette et piano
Francis Poulenc, Sonate pour deux clarinettes
Claude Debussy, Rhapsodie pour orchestre et saxophone
Camille Saint-Saëns, Carnaval des Animeaux

Uw naam (verplicht)

Uw postadres

Uw email (verplicht)

Selecteer uw CD